کشمش سلطانی

بازدید : 1002   |      

کد محصول : 0014

کشمش سلطانی، میوه خشک شده کوچک و شیرینی است که غالبا از انگورهای سفید بی دانه نژاد Vitis Vinifera (گونه ای از Vitis که بومی منطقه مدیترانه، اروپای مرکزی و جنوب غربی آسیاست) ساخته می شود


کشمش سلطانی، میوه خشک شده کوچک و شیرینی است که غالبا از انگورهای سفید بی دانه نژاد Vitis Vinifera (گونه ای از Vitis که بومی منطقه مدیترانه، اروپای مرکزی و جنوب غربی آسیاست) ساخته می شود. کشمش های سلطانی اغلب با کشمش و مویز اشتباه گرفته می شوند، زیرا همگی انواع مختلف انگور خشک شده هستند؛ اما چیزی که باعث تمایز سلطانی از دو گونه دیگر می شود، بافت نرم و شیرین آن است.

رنگ سلطانی طلاییست و نسبت به کشمش، آبدارتر، شیرین تر و گوشتی تر است و یک میان وعده کم چرب و عالی به حساب می آید. در برخی مناطق از جمله آمریکا به این نوع کشمش، کشمش طلایی نیز گفته می شود. 

ارزش غذایی و ویتامین ها

کالری نسبتا بالایی دارند و سرشار از مواد معدنی، از جمله کلسیم، منیزیم، منگنز، سلنیوم، روی و مقداری ویتامین E ،K و ویتامین های گروه B هستند.

مطالعات نشان می دهد که بسیاری از انواع انگورهای خشک، از جمله کشمش سلطانی دارای خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند، بنابراین اضافه کردن آن ها به رژیم غذایی می تواند برای درمان برخی از بیماریهای التهابی مفید باشند.

همچنین در مطالعات خاصی مشخص شده که سلطانی (همچون مویز، انواع آلو و زردآلو) مقدار مناسبی اسید فولیک، منگنز و بور دارد؛ اگرچه مقدار آن ها به نوع خاص سلطانی و نحوه تولید آن بستگی دارد.

طبق اظهارات وزارت کشاورزی ایالت متحده آمریکا، 1.4 فنجان کشمش سلطانی حاوی 130 کالری، 31 گرم کربوهیدرات، 10 گرم قند، 1 گرم پروتئین، 0 چربی، 1 گرم فیبر، 320 میلی گرم پتاسیم، 20 میلی گرم کلسیم و 1 میلی گرم آهن است.

در مقایسه با انگورهایی که خشک نشده اند، میزان ویتامین C و ویتامین K موجود در سلطانی بسیار کمتر است. روند خشک شدن باعث می شود سطح این مواد مغذی بسیار کاهش یابد، اما کشمش های سلطانی خشک شده هنوز هم دارای فیبر، کربوهیدرات و آنتی اکسیدان هستند