خرمای استعمران
بازدید : 1129 |
کد محصول : 002
خرما استعمران که با نام خرما سایر هم شناخته می شود یکی از محبوب ترین و در عین حال پر فروش ترین محصولات خرما در ایران است.
خرما استعمران که با نام خرما سایر هم شناخته می شود یکی از محبوب ترین و در عین حال پر فروش ترین محصولات خرما در ایران است.
خرمای استعمران عمدتا در خوزستان و شهرهای جنوبی ایران کاشته می شود. این خرما دارای قند بسیار بالایی است ( میزان قند آن بالای ۷۵%) است و از شیرین ترین نوع خرماها محسوب می شود.
زمان برداشت خرمای استعمران یا سایر حدودا اوایل شهریور تا اوایل مهرماه است. این محصول جزء خرماهای عمده صادراتی است که به اروپا صادرات زیادی دارد.
نخلستان های زیر کشت خرمای استعمران استان خوزستان میباشد.
حدود ۷۰% از استان خوزستان را این محصول شامل میشود و جزء خرماهای نیمه خشک با رطوبت و نم کمتر از ۱۸ درصد میباشد.
همین امر موجب شده که شرایط نگهداری بهتر و طولانی تری نسبت به سایر خرماها داشته باشد.
خرما بصورت کلی از جمله مواد غذایی فوق العاده مقوی و توصیه شده توسط پزشکان است.
این ماده غذایی دارای ارزش غذایی بالا و بسیار مفیدی است. خرمای استعمران هم از جمله خرماهای دارای ارزش غذایی بالا است که به دلیل داشتن انواع ویتامین ها، قند بسیار بالا، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، پتاسیم و فسفر به عنوان یکی از بهترین انواع خرماها بخصوص برای کودکان و میان وعده آنها می باشد.
این خرما از خرماهای دارای آنتی اکسیدان بالا است که به عنوان یک ماده ضد سرطان به شمار می رود. منیزیم موجود در این خرما برای افرادی که دارای مشکلات گوارشی هستند به عنوان یک ماده هضم کننده غذا بسیار موثر است و آهن بالای این خرما هم برای افراد دارای کم خونی مفید است.
قند بالای این نوع خرما، به ورزشکاران کمک می کند تا انرژی و کالری زیاد مورد نیاز برای یک تمرین فشرده را داشته باشند. به همین دلیل عمده مربیان ورزشی آشنا به این خرما، به عنوان یک میان وعده روزانه این خرما را به شاگردان خود توصیه می کنند.
این خرما به راحتی بسته بندی شده و حمل و نقل ساده ای دارد. حتی با کانتینرهای ساده و بدون یخچال هم می توان در مسافت های زیادی آنها را حمل کرد و یا به راحتی می توان انها را انبارش کرد. به دلیل کم شیره بودن این خرما باید مراقب حشرات در محیط انبارش آنها بود.
این خرما به غیر از خوزستان در شادگان، آبادان، ماهشهر، کارون و اهواز هم به صورت زیادی کشت می شود و ار خرماهای بومی جنوب کشور است. میزان صادراتی این محصول بسیار بالا است و از این رو دارای ارزش اقتصادی فراوانی است.
این خرمادارای شکلی بیضی مانند است و بسته به نوع آب و هوا، طعم های متفاوتی ممکن است داشته باشد. این خرما رنگ قهوه ای تیره دارد و در زمان رطب بودن کمی به گسی هم می خورد. هسته آن راحت جدا می شود و به دلیل کم بودن رطوبت ان، میزان شیره پایین تری نسبت به سایر خرما ها دارد.